Hot

dat is het.
Very hot.

Ik vind ’t op zich niet erg, het hoort nu eenmaal bij de zomer en de langste dag van het jaar enzo, maar het is zo bloedjebloedjeheet dat je niks meer uit je vingers krijgt. Deuren dicht en binnen zitten. Buiten in de tuin is het 35°C. Boven de 40 in de zon, geen zuchtje wind. Deuren dicht, rolluiken naar beneden. Ik ben blij dat de kinderen inmiddels in hun twuppie zonder toezicht kunnen zwemmen, ik hoef er niet meer met m’n ogen bovenop te zitten. Laat ze maar p(ool)oedelen.

Ik zit binnen. Ik heb een gruwelijke hekel aan in de zon liggen cq. zitten bakken. Ik heb sowieso een grondhekel aan ergens nietslapend liggen en niksdoen. Ik heb ook een hekel aan insmeren en een nog grotere hekel aan van mij afdruipend zweet (tenzij ik aan ’t hardlopen ben, maar ook dan vind ik het lastig). Ik ben sowieso zonongeschikt: ik word enkel heel snel knalrood (ondanks het gehate insmeren) en na het vervellen ben ik dan weer blanco. Joepie.

Dus ja, zit ik binnen. Een beetje rondkneuteren op m’n laptop, wat schilderen, koffie drinken. Het lijkt wel winter. Ach, het is ook nooit goed hè. Voor tuinieren is het te heet. Voor grasmaaien en aardbeien plukken is het ook te heet. Vanavond een tuinfeest op school. Alleen is er precies voor vanavond weer een megagigaonweersbui aangekondigd. Dubbeljoepie.

Whatever. Ik vind ’t prima zo. De kinderen amuseren zich, ik ook. Als het iets koeler is, ga ik wel weer lekker in de tuin prutsen. Echt binnenwerkweer dit 😀

En bij jullie?? (gnagnagna)

8 reacties op “Hot

 1. zuster_klivia schreef:

  Niks gnagna, het is hier droog en een graadje of 20. Prima te doen. Lekker, precies goed zelfs. Wat nou gnagna? 😉

  Like

 2. Nanda schreef:

  Bij mij is het bewolkt en er wordt noodweer voor vanavond voorspeld maar dat begint in het zuiden en dan door naar boven…dus dat komt bij mij vannacht zo’n beetje…
  Ik zou zeggen: doe alles lekker een versnelling lager, lekker lui en loom, geniet ervan, na vandaag worden de dagen weer korter… 😦

  Like

 3. heidtjeblogt schreef:

  Mag ik bij jou? Ik vind het maar frisjes hier. Xxx

  Like

 4. centraaloplaadpunt schreef:

  Mij kan het eigenlijk niet heet genoeg zijn… zolang ik maar genoeg water in de buurt heb 😉

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s