Cut the Crap!

Er was eens een bekend zangertje
dat had op ’n dag een doorhangertje.
Smookte gezellig een beetje wiet.
Ach kom. Wie doet dat nou niet…
Speelde met zijn grote ego vangertje.

Maar het zangertje werd gesnapt.
Bij ’t inhaleren op heterdaad betrapt.
Zijn fans smeekten hem te stoppen.
Kwamen met acties op de proppen.
Er werd alom over de Beliebers gegrapt.

Een mafkees ergens in wat lage landen.
Besloot ’t geval niet te laten verzanden.
Help die knul door een beetje te snijden?
Verzuimde om verder over wiet uit te weiden.
Een ziekelijke hype was ineens op handen.

Cut 4 Bieber, voor een greintje aandacht?
Het wekte wat anders op dan verwacht.
De armpatroontjes snijdende jeugd ging los.
wereldwijd was men weer even flink de klos.
Socialmediagekte toonde zijn volle kracht.

Oh Be-Lieverdjes van deze wereld, stop?
Schaapjes van me, gebruik nou eens je kop!
Geef mij ’n euro voor iedere nietgesneden kras.
Is niet alleen die lallende Bieberboy in zijn sas…
Maar kom zelfs ik er in crisistijd weer bovenop!

.

.
Met verbazing heb ik me vandaag eens even ingelezen in die #Cut4Bieber gekte die gisteren blijkbaar plaats heeft gevonden.  Ik moest eerst nog even onder mijn immense steen vandaan kruipen om weer eens te merken dat er wat loos was. Het was uiterst amusant maar ook erg schrikbarend om te zien hoe iets simpels als een gestoorde tweet (of een posting op het chatplatform 4Chan, ik weet niet precies waar ’t nou daadwerkelijk allemaal gestart is) een wereldwijde hysterie los kan maken. Jezelf mutileren om de aandacht van een boyzangertje als Justin Bieber te krijgen met als doel hem duidelijk te maken dat-ie toch echt beter geen jointjes meer zou moeten roken. Hoe diep kunnen we nóg zinken, jeugd? Werkelijk… denk na!!! Maar daar ligt ‘m ook het probleem blijkbaar. Dat zelf denken, dat lukt niet meer… Kuddegedrag ten top. Backwards evolution… Iemand roept nogal tweeduidig, overgedramatiseerd en duidelijk cynisch op tot het jezelf half afslachten voor iets als een marihuanasmokend krakelend knulletje en men dóet het dan ook nog in grote getale?? Dát vind ik pas eng! Ik moet bekennen dat ik zelf bij het lezen van het begin van die hele ophef in eerste instantie helemaal niet aan zelfmutilatie dacht maar aan het knippen (cut) van wiet om meneer Bieber van een nieuwe voorraad te voorzien.
Hoe naïef van mij…

Cut4bibber

8 reacties op “Cut the Crap!

 1. Poezenbeest schreef:

  Massahysterie… Vreemd fenomeen…

  Wel leuk, in limerick-vorm…

  Like

 2. madddox schreef:

  onvoorstelbaar…
  ik vrees dat ik stilaan te oud word voor deze wereld, ‘k kan soms echt niet meer mee.

  Like

  • Lou-ter-Lou schreef:

   inderdaad… ik vat ’t soms ook niet meer… Dit zijn dingen die wat mij betreft redelijk onbegrijpelijk zijn en waar je dan als ouwe sok van 41 je hoofd schudt en denkt “waar moet dat heen met deze wereld…” Ik was ook een rare puber maar ergens had ik toch nog een greintje verstand (vermoed ik, achteraf gezien).

   Like

 3. Zuster Klivia schreef:

  RARE wereld. Meer kan ik er niet over zeggen :S

  Like

 4. Alynia schreef:

  Het is inderdaad onvoorstelbaar, die gekte.
  Oke, ik was toen ik 13 was ook behoorlijk fan van de backstreet boys… maar als iemand had opgeroepen dat fans zich voor hen moesten snijden had ik diegene voor gek verklaard!

  Like

 5. Nanda schreef:

  Het is mij geheel ontgaan (kom net pas onder die steen vandaan) maar wat een idioterie weer!

  Like

 6. Mrs. T. schreef:

  Ik geloof dat ik ook vandaag nog onder die steen zat. :-S
  Oh en zie nu dat Nanda er ook bij zat. Gezellig.

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s