Enjoy the silence

Ja, geniet ervan. Van mijn stilte. Het kan namelijk zo maar ineens weer voorbij zijn. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet zeggen en dat komt niet vaak voor. De dingen die mij bezorgen, zijn de mijne, het delen ervan heeft verrekte weinig zin. Ik heb net een heerlijk weekend achter de rug, mijn lieve pap en mam een paar dagen hier. Praten, lekker samen eten koken, in de zon zitten (jaja, het is mooi weer hier), een potje kaarten of samen darts kijken, de geur van versgebakken brood op zondagochtend, een rondje tuin. Simpele dingen die zo veel waard zijn. Dingen waar je je bewust van moet worden, momenten waarvan je je moet realiseren dat ze helemaal niet zo ‘gewoon’ zijn maar juist momenten om te koesteren. De zorgen blijven. Maar raken heel even op de achtergrond.

Ik kan wel weer opnieuw opsommen wat er allemaal in me om gaat maar het heeft geen zin. Het wordt er niet anders van. Ook niet minder. Eerder meer. Hoe vaker je je zorgen oprakelt, hoe meer je jankt. Hoe meer ze aanwezig zijn en bedrukken. Dus dat ‘ogen dicht en door’ heeft wel wat. Ik voeg mond dicht eraan toe.

Zie me zitten. Silence
Ellebogen op tafel.
Ogen stijf dicht,
handen over de oren,
lippen op elkaar geperst.
Ik zie het niet.
Ik hoor niks.
Geen woord van mij.
En ik ben veilig.

Calm as cake.

7 reacties op “Enjoy the silence

 1. heidtjeblogt schreef:

  Geniet van die waardevolle momenten met je lieve ouders en je prachtige gezin. In mijn hart klop je krachtig een slag mee met mij..love you

  Like

 2. swdriver schreef:

  Delen heeft ALTIJD zin lovely. Zolang je weet met wie. Er zijn altijd mensen met speciale lijntjes wiens woorden echt aankomen, of ze je kunnen helpen of niet. Je hebt er wat aan.. ALTIJD

  XXX

  Like

 3. Zuster Klivia schreef:

  Sterkte jij. Bah, wat een ellende allemaal. Gun je heel hard het licht aan het einde van de tunnel. Nu graag. Dikke kus.

  Like

 4. Nanda schreef:

  Sterkte lieverd. Doe maar even rustig aan en neem alle tijd die je nodig hebt. xxx

  Like

 5. djaktief schreef:

  hi Lou,

  Zet ik een like… zie ik allemaal serieuze reacties… denk ik dat ik iets heb gemist……

  Over het algemeen geldt…. wat je aandacht geeft groeit…..

  groetjes,

  Dorothé

  Like

 6. Jacqueline schreef:

  Een prachtig gedicht…. Ben er zelf een beetje stil van..

  Like

 7. l1ndam schreef:

  *hele dikke knuffel* XXX

  Like

Ja, zeg 't maar... (graag zelfs)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s